nov. 11, 2016

Zanimiv poiskus s kumaram

Zgornjo sem kupil v trgovini. Bila je slovenskega porekla, iz integrirane pridelave in v zelo solidnem stanju, kar je razvidno tudi na sliki.

Srednja je bila ekološko pridelana, spodnja pa biodinamično.

Obe sta iste sorte in bili sta odtrgani istega dne. 29. septembra 2016 sem jih razrezal na kose, zložil v približno prvotni položaj in zavit v kuhinjsko folijo za 12 dni. Shranjene so bile pri sobni temperaturi, približno 20 stopinj Celzija.
kumara1 squashed3 squashed3 2 xl
10.10.2016 - Kumare po dvanajstih dneh. Slika pove vse.
kumara1 squashed3 squashed3 2 xl
Kumare sem odvil pred člani društva Ajda Posavje in le biodinamična je bila v takšnem stanju, kot je vidno na sliki.
kumara1 squashed3 squashed3 2 xl
Po mesecu in pol sem biodinamično kumaro še vedno lahko držal v vodoravnem položaju.
kumara1 squashed3 squashed3 2 xl
V razmislek, Zvone Černelič
© 2024 Biodinamična Kmetija Černelič.
│ Šifra kontrolne organizacije: SI-EKOA-001 │ Kontrolna številka kmetije: 15403